Adventures of a Librarian

Här är min blogg där jag kommer dela med mig av mina äventyr som utbytesstudent på Bibliotekarieprogrammet i Dublin, Irland. Ni kommer få följa med mig både i skolan och när jag upptäcker den gröna ön.

Påbörjat ångestuppgiften

Publicerad 2016-09-30 20:14:03 i Allmänt,

Igår hade jag bland annat min statistikföreläsning och det gick faktiskt väldigt bra att arbeta i programmet, även om jag inte fattar exakt vad det är jag gör. Jag tycker att statistik är svårt att förstå på svenska, då kan ni ju tänka er hur det är att försöka förstå en lärare som pratar väldigt fort på engelska. Men jag förstår som sagt var hur jag ska arbeta i programmet som vi ska lära oss, så det är i alla fall positivt.
Idag har jag börjat skriva på min ångestuppgift, som tro det eller ej, när jag väl satte mig ner och läste igenom instruktionerna och kom på ett ämne att skriva om så var det inte så svårt. Det ska vara mellan 1000-1200 ord och jag har redan skrivit snart 700 ord så det känns bra. Jag ska komma på ett organisering system (eller vad blir översättningen av organizing system?) som hjälper till att lösa ett, för mig eller personer i min närhet, problem. Jag har valt att utveckla/organisera en app som kan hjälpa folk med hästar att se om det finns någon i närheten där de bor som kan tänka sig bli medryttare. Min tanke är att hästagare går in i appen och registrerar sin adress, som sedan kommer komma upp som en blå prick på en karta i appen. Det gör att personer som vill bli medryttare kan se på kartan om det finns några hästägare i närheten. Personer som vill bli medryttare kan också gå in och registera sin adress som då kommer visas som röda prickar på kartan och då kan hästägare se om det finns några tänkbara medryttare i närheten. Just nu har jag döpt appen till HorseNet, men om någon annan kommer på ett bättre namn som passar för konceptet är ni välkomna att skriva det.
Jag är även helt frisk igen så jag var ute och gick en timme i det fina vädret. Det är så varmt att jag kunde hänga ut min tvätt på förmiddagen och den var torr nu när jag tog in den på kvällen. Aine har sagt att det kan vara 15 grader ändå in i slutet av november och när det blir kallt blir runt 5 minus. Jag tror att jag kan leva med det ;)

Mycket att göra

Publicerad 2016-09-28 20:38:54 i Allmänt,

Idag har jag verkligen hunnit med mycket. Men för att det här inte ska bli världens längsta inlägg om min dag ska jag försöka sammanfatta det. Min dag har sett ut följande:
 
Föreläsning mellan 10-11
Grupparbete mellan 11-12
Föreläsning mellan 12-13
Endnote workshop mellan 13-14
Lunch mellan 14-15
Föreläsning mellan 15-17
(däri mellan har jag som vanligt hunnit med lite ångest över alla uppgifter...)
 
Så jag kan säga att jag var väldigt trött när jag väl kom hem vid sex, jag är verkligen glad över att det inte var strejk idag då jag hade kommit hem ännu senare! Nu har jag pluggat inför morgondagens föreläsningar så nu ska jag ta det lugnt resten av kvällen. Vi har haft jättefint väder och väldigt varmt idag men jag var som sagt inne hela dagen så tyvärr kunde jag inte njuta av det mer än de korta stunder det tog att gå imellan föreläsningarna.
Jag är i alla fall nästan frisk igen (även om jag knappt kan påstå att jag har varit jättesjuk, det var mer lightverisionen av lightverisionen av en förkylning) så om jag vilar imorgon igen så ska jag nog i alla fall kunna gå en promenad på fredag.

En betydligt bättre dag!

Publicerad 2016-09-27 20:15:28 i Allmänt,

Idag har varit en betydligt bättre dag än igår kan jag säga, även om jag hade lite ångest på förmiddagen. Men till och börja med vaknade jag och upptäckte att jag inte var sjuk! Eller, ja jag har fortfarande lite ont i halsen men jag är inte snorig eller känner mig sjuk så vilar jag bara i ett par dagar så är jag fit for fight igen! Som sagt, jag hade lite ångest under första föreläsningen och tänkte (som vanligt...) att jag inte kommer klara det. Efter det gick jag till min andra föreläsning och kände ungefär likadant. Sen åkte jag hem, inte särksillt munter till sinnes, och hoppade av i stan för jag skulle ladda mitt busskort (jag hade minus på kontot idag vilket gör att det inte funkar så jag fick skramla ihop alla mynt jag hade för att kunna köpa biljett både till skolan och hem, men det gick). Jag gick längs gatan i mina funderingar kring hur jag bäst skulle formulera mitt mail till den internationella koordinatorn i Borså där jag sa att jag ville åka hem med en gång eftersom det var ett stort misstag att komma hit överhuvudtag. Då hör jag plötsligt någon säger något och när jag tittar upp står det ett medelålders par framför mig och frågar om vägen till centrum. Jag blev helt paff först, de var verkligen modiga som vågade fråga mig då jag kan säga att jag kände att jag hade mitt berömda stenansikte (det vill säga, att jag såg ut som om jag ville mörda någon...). I alla fall så hjälpte jag dem och de blev så glada för hjälpen att jag kände att jag hade gjort dagens goda gärning. Och helt plötsligt vände mitt humör och jag såg från den positiva sidan (eller ja, jag var väl inte sprudlande glad men jag tänkte heller inte längre på att boka en flygbiljett hem.) Så när jag kom hem gick jag över till grannen (som heter Christoper) och knackade på (det är nämligen han som hjälpte mig att få rummet) och tackade för hjälpen. Han bjöd in mig och så pratade vi en stund och han sa att ifall det var något problem med något så vara det bara att komma över, vilket känns väldigt skönt.
Efter det lagade jag lunch och pluggade. De andra dagarna har det mer eller mindre känts som om jag inte fattar någotting och att jag aldrig kommer lära mig något. Men idag så var allt jättelätt (eller i alla fall inte jättesvårt) och jag kände att det var roligt att plugga (var kom det ifrån??). Jag lyckades till och med att återskapa det vi gjorde på statestikföreläsningen förra veckan så det känns bra och jag kände att jag förstod vad vi kommer prata om imorgon på dataföreläsningen! Jag är i sjunde himlen kan jag säga! Vilket märks eftersom jag använder väldigt många utropstecken!
Så jag skulle vilja säga att idag har varit bästa dagen hitllis, för nu känns det som om jag har koll. Sen kommer det garanterat komma dagar då jag inte vill något hellre än att åka hem men de dagarna kommer och de dagarna går de med så det är bara att ta en dag i taget.
Dessutom visade det sig igår kväll att det inte är någon strejk idag eller imorgon då alla parter äntligen har gått med på att prata med varandra, så nu håller jag tummarna för att stejken snart kommer vara över helt. Om inte annat är det väldigt skönt att veta att jag kom till skolan idag och även imorgon utan problem.
Nu ska jag ta kväll, för det har jag verkligen förtjänat. Imorgon har jag lång dag med mycket att göra så vi får se om jag är lika opptimistik imorgon kväll som jag är nu!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela