Adventures of a Librarian

Här är min blogg där jag kommer dela med mig av mina äventyr som utbytesstudent på Bibliotekarieprogrammet i Dublin, Irland. Ni kommer få följa med mig både i skolan och när jag upptäcker den gröna ön.

8 veckor + en underbar helg <3

Publicerad 2016-10-31 17:28:18 i Allmänt,

Till och börja med har jag nu varit här i 8 veckor och har även fått veta när jag har min tenta. Den har jag 20 dec, vilket gör att jag åker hem den 21 dec!
Sen har ju Julia varit här i helgen, vilket jag kände att jag verkligen behövde! Det var en underbar helg men mycket skratt och mångra kramar <3 Vi hade fint väder hela helgen, det växlade mellan molnigt och soligt och var ca 14 grader varmt. Idag lämnade jag av henne på flypgplasten och det var tufft, men nu går det att räkna ner dagarna tills jag åker hem. Men innan dess åker jag till Rebecca vilket ska bli roligt.
Det är Halloween och vi har sett alla möjliga utklädnader hela helgen, plus att folk verkligen har pyntat sina hus och trädgårdar. Ikväll är det tydligen "Trick or treat" så det kommer nog ringa på dörren hela kvällen.
Det har varit röd dag här idag, men imorgon är det dags för skolan igen.
 

En vanlig tisdag

Publicerad 2016-10-25 19:29:35 i Allmänt,

Idag har varit en helt okej dag, med sol mitt på dagen och så pass varmt att jag kunde sitta utan jacka. Det är faktiskt ganska otroligt att det varit så pass bra väder att jag har kunnat sitta ute och äta lunch varje dag utom en dag, då det regnade. Jag hoppas att vädret ska fortsätta hålla i sig för det är helt enkelt lättare att vara positiv om det inte regnar hela tiden. Jag har pluggat inför imorgon och nu ska jag ta det lugnt resten av kvällen. Nu är det bara två dagar kvar tills Julia kommer! <3

Livet är ljusare igen

Publicerad 2016-10-24 18:13:49 i Allmänt,

Okej, efter att ha haft två jobbiga veckor känner jag nu att det är bättre. Framför allt är det för att jag har slutat med statistikkursen. Jag har haft väldigt mycket ångest över den och kännt att den har tagit över allt annat här, vilket gjort att jag bara velat åka hem. Jag har pratat med Karl-Fredrik (som är internationell koordinator i Borås) och han sa att jag inte skulle fortsätta med kursen om jag kände att jag inte klarade den. Istället håller han och studierektorn på att kolla en lösning så att jag kan läsa igen en av de svenska kurserna som går nu till våren istället, så att jag fortfarande får mina poäng. Så jag gick till ansvariga på universitet idag och sa att jag ville sluta kursen och till och med hon sa att det var en svår kurs, så jag känner att jag tagit rätt beslut! Framför allt var jag väldigt lättad när jag gick därifrån och jag kände hur kämpaglöden kom tillbaka (inte för att den försvunnit, men den har liksom blivit begravd under allt ångest). Idag är det två månader kvar till julafton och då kommer jag ha kommit hem. Jag kommer förhoppningsvis kunna komma hem tidigare än den 23 dec som jag trodde först, då jag bara har en tenta under de två veckorna med final exams. Jag får reda på vilket datum det är nu på torsdag och då kommer jag även kunna boka min flybiljett hem. Det kommer göra att allt känns lättare. Sen är det ju underbart att Julia kommer hit på fredag! Jag kan inte fatta att det faktiskt har gått två månader sedan vi sågs sist. I alla fall så längtar jag jättemycket och räknar verkligen ner dagarna nu! <3
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela